Dani europske baštine 2020. “Jezična baština u slici i priči: volimo KAJ!”

Dani europske baštine 2020. “Jezična baština u slici i priči: volimo KAJ!”

Radionica Jezična baština u slici i priči: volimo KAJ! održava se u sklopu Manifestacije Dana europske baštine 2020. s temom – Baština i obrazovanje – učenje za život.

Petak, 9. 10. 2020. u 11.00 sati, atrij dvorca Batthyany  , Ludbreg

Bojana Schubert / Grgo Petrov
Priča o jednom KAJU
Autor ilustracija: Grgo Petrov

Radionica Jezična baština u slici i priči: volimo KAJ zamišljena je kao hommage kajkavskome književnom jeziku kojim se pisalo i na kojem se objavljivalo čak 300 godina, a danas je gotovo zaboravljen. Namijenjena djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima, kao i svim zainteresiranim posjetiteljima, radionica će se održati u petak, 9. listopada 2020. godine u atriju dvorca Batthyany u kajkavskome gradiću Ludbregu s početkom u 11 sati.

Program sadrži predavanje o starome KAJ-u i najavu ilustrirane slikovnice koja govori o njegovoj slavnoj prošlosti; posjet Kajkavskome poetskom gartlicu; te oslikavanje ludbreškog mosta grafitima kajkavske tematike (Grgo Petrov i ludbreški grafiteri).

Organizatori: Srednja Europa d.o.o., Grad Ludbreg i Ludbreška udruga mladih

Autori i voditelji: doc. dr. sc. Bojana Schubert, kroatistica, Zavod za lingvistička istraživanja, HAZU, Zagreb i Grgo Petrov, ilustrator, Rissat&disegnat, Zagreb

Dobrodošli na Manifestaciju Dana europske baštine 2020. u Ludbreg!