Dani europske baštine 2020. Baština i obrazovanje – učenje za život

Dani europske baštine 2020. Baština i obrazovanje – učenje za život

Ovogodišnja manifestacija Dani europske baštine u Hrvatskoj održava se tijekom rujna i listopada, u vremenu kad se suočavamo s izazovima uslijed pandemije COVID-19. Ovogodišnja tema Baština i obrazovanje – učenje za život daje poticaj da se u ovim vremenima kao društvo dodatno aktiviramo na području obrazovanja općenito, a osobito u području kulturne baštine i kulture, što predstavlja vrijedan zalog za dobrobit budućih generacija.” Ministarstvo kulture i medija RH

Radionica “Jezična baština u slici i priči: volimo KAJ!

Petak, 9. 10. 2020. u 11.00 sati, atrij dvorca Batthyany, Ludbreg

Ilustracija: Grgo Petrov

Radionica Jezična baština u slici i priči: volimo KAJ! zamišljena je kao hommage kajkavskome književnom jeziku kojim se pisalo i na kojem se objavljivalo čak 300 godina, a danas je gotovo zaboravljen.

Program sadrži predavanje o starome KAJ-u i najavu ilustrirane slikovnice koja govori o njegovoj slavnoj prošlosti; posjet Kajkavskome poetskom gartlicu; te oslikavanje ludbreškog mosta grafitima kajkavske tematike (Grgo Petrov i ludbreški grafiteri).

Autori i voditelji radionice su doc. dr. sc. Bojana Schubert, kroatistica, Zavod za lingvistička istraživanja, HAZU Zagreb i Grgo Petrov, ilustrator, Rissat&disegnat, Zagreb.

Organizatori: Grad Ludbreg, Ludbreška udruga mladih i Srednja Europa za mlade – SEzam.

Dobrodošli na Manifestaciju Dana europske baštine 2020!

Molimo posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.