NOVA KNJIGA!

NOVA KNJIGA!

MALA ALMA NA VELIKOM PUTOVANJU, Huiqin Wang – Milan Dekleva

Dvojezična hrvatsko-kineska slikovnica Mala Alma na velikom putovanju priča je o Almi Maksimilijan Karlin, slovenskoj spisateljici i svjetskoj putnici koja je pred stotinu godina (1919-1927) sama proputovala svijet.

Alma M. Karlin provela je osam godina putujući po svijetu, govorila je deset jezika, učila o lokalnim načinima života, promatrala i bilježila običaje i tradicije. Nakon povratka u Sloveniju, u Celje, posvetila se pisanju priča, romana i pjesama.

Slikovnica Mala Alma na velikom putovanju govori o jednoj odvažnoj i hrabroj ženi – svjetskoj putnici, poliglotu i spisateljici.

Milan Dekleva slovenski je pjesnik, književnik, dramatičar, publicist i urednik. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među kojima se Nagrada Prešernovog fonda, Župančićeva nagrada, Nagrada Veronika, Nagrada Kresnik te Prešernova nagrada za životo djelo (2006). Autor je brojnih knjižnih publikacija (poezija, drama, eseji, proza). U knjizi Mala Alma na velikom putovanju autor se, prateći tekstom slike, obraća djeci i odraslima umjetničkim izrazima Alminih dojmova s putovanja.

Huiqin Wang je kinesko-slovenska spisateljica i ilustratorica. Dugogodišnja je kulturna ambasadorica između Europe i Kine. Dobitnica je Kristina Brenk nagrade za najbolju izvornu slovensku slikovnicu slikovnicu u 2015. godini i nagrade Golden Pear za najbolju dječju ne-fikcijsku knjigu u 2015. godini. U izdanju Srednje Europe za mlade – Biblioteka SEzam objavljena je 2020. godine dvojezična hrvatsko-kineska slikovnica Ja, Marko Polo autorice Huiqin Wang.

Knjigu je sa slovenskoga preveo Adam Agičić.