Priča o jednom Kaju i Raspjevana lipa. Bajke zapadnih Slavena na Ljetu u Jaski 2022.

Priča o jednom Kaju i Raspjevana lipa. Bajke zapadnih Slavena na Ljetu u Jaski 2022.

LJETO U JASKI 2022. Nedjelja, 26. lipnja 2022, od 17.00 do 18.00 sati.

U nedjelju, 26. lipnja perivoj dvorca Erdödy postat će mjesto najbolje ljetne zabave.

Dio programa, u suradnji s Hopsica su Priča o jednom Kaju i Raspjevana lipa. Bajke zapadnih Slavena u izdanju Srednje Europe za mlade – Biblioteka SEzam.

Dođite i poslušajte priču o životu jednog jezika – priča je to stara čak tri stotine godina!

Priča o jednom Kaju

Napisala ju je Bojana Schubert: “svojoj i drugoj kajkavskoj djeci, da im KAJ bude na ponos. Bilo bi joj milo kada bi priča razveselila i čakavce i štokavce, male i velike, zapravo sve one koje zanima hrvatski jezik u njegovoj ukupnosti.”

Ilustirirao ju je Grgo Petrov – ilustrator i dizajner koji zajedno s Bojanom dijeli strast prema promoviranju i očuvanju lokalne hrvatske jezične baštine u javnosti, posebice među mladima.

Raspjevana lipa. Bajke zapadnih Slavena

Svi znamo za Andersenove, Grimmove i ostale važne bajke. Koliko znamo o narodnim pričama, za koje ne znamo tko ih je napisao, a prenose se “s koljena na koljeno”?

Raspjevana lipa. Bajke zapadnih Slavena zbirka je narodnih priča zapadnih Slavena, koja je prvi puta objavljena 1972. godine na lužičkosrpskom, njemačkom i slovačkom, a potom na poljskom i češkom jeziku. U skraćenoj je verziji 2021. objavljena i na hrvatskome jeziku u izdanju Srednje Europe za mlade.

Dođite, poslušajte bajku zapadnih Slavena i nacrtajte svoju bajku na kamenu!

Jastrebarsko, perivoj dvorca Erdödy, nedjelja, 26. lipnja 2022. od 17.00 do 18.00 sati.