PREDSTAVLJANJE KNJIGE “IVANOVA VRTIĆKA PRIČA” NA INTERLIBERU 2021.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “IVANOVA VRTIĆKA PRIČA” NA INTERLIBERU 2021.

Subota, 13. studenoga 2021., 14.00 sati – Zagrebački velesajam, Galerija paviljona 5, otvorena pozornica

Čast nam je pozvati vas na predstavljanje priručnika za roditelje i odgojitelje “Ivanova vrtićka priča” – Knjiga o integraciji dječaka sa sindromom Down u redovitom vrtiću, autorice Kristine Bucci-Ivis.

Objavljena 2021. godine u suizdanju Dječjeg vrtića Pula i Srednje Europe knjiga govori i pokazuje koliko je važno da djeca s poteškoćama budu uključena u redovite vrtićke (i školske) programe s djecom s urednim razvojem. Izuzetno je to važno jer je to obostrana korist, i za dijete s poteškoćama u razvoju i za djecu urednog razvoja, koja od najranije dobi spoznaju da među njima postoje drugi i drukčiji, osobe koje imaju specifične potrebe, ali koji također mogu funkcionirati u društvu, koji jako vole druženje sa svojim prijateljima i koji nas, na koncu, svakodnevno okružuju, ali ih često ne vidimo.

Koliko smo kao društvo spremni biti otvoreni i koliko postoji volja, ne samo deklarativna, nego i praktična, da djeca s poteškoćama zaista postanu ravnopravna, da čine dio naše svakodnevice.

Ivanova vrtićka priča prati vrtićki put dječaka Ivana kao djeteta sa sindromom Down od upisa u vrtić do polaska u školu. Knjiga predstavlja svojevrstan priručnik za odgojitelje roditelje i sve koji imaju kontakte s djecom s poteškoćama u razvoju.

U predstavljanju će sudjelovati:

Kristina Bucci-Ivis, autorica

Marija Mogorović Crljenko, urednica

Mariza Kovačević, ravnateljica Dječjeg vrtića Pula

Alenka Barišić, nakladnik Srednja Europa

Veselimo se Vašem dolasku!