IGROM KROZ KNJIGU

IGROM KROZ KNJIGU

Književni program Igrom kroz knjigu Srednje Europe za mlade, Biblioteka SEzam, sastoji se od deset pojedinačnih programa koji se održavaju od svibnja do listopada 2022. u Zagrebu.

Igrom kroz knjigu spaja igru i knjigu na Bundeku i Jarunu. Namijenjen je djeci od 4 do 14 godina.

Program događanja vezan je uz knjige biblioteke SEzam i sastoji se od čitanja i razgovora o knjizi, radionica i igraonica o arhitekturi (Arhistorija. Pripovijest o arhitekturi), kajkavskome jeziku (Priča o jednom Kaju), poeziji (Zaljubljena minuta), dječjim dramskim predstavama (Smjehuljica u Zemlji Mrguda – Sedam veselih drama za djecu i dvije priče ulovljene mobitelom), knjigama i audio knjigama Renate Piatkowske (Priče za predškolce, Priče iz pješčanika, Pjegaste priče, Smiješne priče, A što će biti sutra?, To mi ne ide u glavu).

Svibanj – listopad 2022. / Zagreb, Jezero Jarun i Park Bundek

Sastavni dio svakog pojedinačnog programa su igre na otvorenom (lopta, gumi gumi, frizbi…), društvene igre, igre zagonetki i još poneke, gotovo zaboravljene dječje igre na otvorenom.

U programima sudjeluju pisci, prevoditelji i ilustratori knjiga, dramski umjetnici, dizajner i arhitekt koji će djecu upoznati i sa svojim zanimanjima.

Programi će se održavati tijekom subote i/ili nedjelje. Pojedinačno trajanje programa je 90 minuta. Prijave nisu potrebne, pridružite nam se – veselimo se vašem dolasku.

Družimo se, čitamo, razgovaramo o pročitanom, slušamo audio knjige, crtamo, gradimo s lego kockicama, rješavamo zagonetke, saznajemo što radi arhitekt, kako se postaje glumac, kako se prevodi knjiga, zašto su važne ilustracije, kako napisati pjesmu i još puno toga. Za one koji bi se radije igrali tu su društvene igre i igre na otvorenom. Na svakom događanju najaktivniji sudionici imat će priliku osvojiti i nagrade.

Svaki pojedinačni program bit će najavljen na web stranici, Facebook i Instagram profilu Sezam-a.

Pridružite nam se. Veselimo se vašem sudjelovanju!

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba – Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2022. godinu.