Gradska knjižnica Trogir – Top lista – Knjige za djecu i mlade

Gradska knjižnica Trogir – Top lista – Knjige za djecu i mlade

Knjiga Renate Piatkowske, A što će biti sutra? nalazi se na prvom mjestu Top liste knjiga za djecu i mlade Gradske knjižnice Trogir!

Gradska knjižnica Trogir, 20. prosinca 2019.

DAN SKRIVAČA

Zna se, ako se želi igrati skrivača, to je najbolje napraviti s tatom. Kad on traži Rozaliju, trči po cijeloj kući i posvuda zaviruje, čak i u ladice i u pećnicu. Pritom radi užasno smiješne grimase i čudi se što Rozalija nije u hladnjaku ili u poštanskom sandučiću. A ona prekriva usta rukom kako ne bi prasnula u smijeh jer bi tada tata shvatio da poput palačinke leži pod krevetom i glumi da je tamo nema. Nije lako pronaći dobro mjesto za skrivanje, i baš zato tata broji čak do sto prije nego počne tražiti. Rozalija ipak sumnja da on malo vara, jer tek što se stigne ugurati u neki kut, tata već dolazi. Ponekad čak njuška i miče nosom kao pravi pas, glumeći da ju pokušava nanjušiti.

No danas je Rozalija u ormaru čekala dobrih deset minuta, i ništa. Čak je i nekoliko puta uzviknula:

-Hajde! Traži me! – i dalje ništa.

……..

Knjiga A što će biti sutra? sadrži priče Dan skrivača, Dan trbuha koji sviraju, Dan kada je pas izliječio baku, Dan s muhom koje nije bilo, Dan kada se Rozalija udala, Dan s Crvenkapicom, Dan posjeta bebi, Dan kada je prestalo peći, Dan kada je koliba pobjegla, Dan crnih stopala, Dan engleskih riječi, Dan sa svilenim šalom, Dan bijel od magle i Rođendan.

Napisala: Renata Piatkowska

Preveo: Adam Agičić

Ilustrirala: Katarzyna Bajerowicz

Cijena: 79,00 kn

Potražite u svim boljim knjižarama ili naručite na sezam@sezam.hr