Akcijska prodaja + dar!

Akcijska prodaja + dar!

Nastava je gotova, vrijeme je odmora, igre, druženja, spavanja, obiteljskih odmora i dužih razgovora. Ljeto je doba kada roditelji manje rade (ili bi barem tako trebalo biti), djeca imaju manje obaveza (ili bi barem tako trebalo biti) te mogu kvalitetnije zajedno provoditi vrijeme.

A opušteno zajedničko druženje pravi je trenutak da se s djecom razgovara i o važnim temama. U tome može pomoći knjiga dviju poznatih poljskih spisateljica, Anne Czerwińske-Rydel i Renate Piątkowske Moja su prava važna stvar!

Knjiga kroz priče, sljedeći Konvenciju o pravima djeteta, pokazuje koja su njihova prava, obveze i privilegije. Smiju li se dijeliti tuđe tajne, tko treba brinuti da dijete ima odgovarajuće uvjete za život i razvoj, što znači pametno koristiti dostupne izvore informiranja, imaju li svi, čak i ako su bolesni ili s teškoćama u razvoju, ista prava na školovanje i igru, što znači pravo djeteta na igru i koliko je to važno za njegov razvoj, kako izražavati svoje mišljenje pazeći da se pritom ne povrijedi nekoga drugog, što učiniti u slučaju neprimjerenog ponašanja odrasle osobe prema djetetu – i zašto je važno o ovim i sličnim temama razgovarati s roditeljima autorice prikazuju kroz priče koje uz ozbiljnost i trenutke promišljanja donose i smijeh. Priče ne zahtijevaju izrečenu poantu – ona se malom čitatelju nameće sama.

Ubacite knjigu u košaricu s 20 % popusta u web trgovini Srednje Europe do 15. srpnja 2024. i družite se ovoga ljeta uz knjigu – i igru. Uz svaku naručenu knjigu Moja su prava važna stvar! na dar stiže putna igra Križić – kružić u vrećici Sezam.

Moja su prava važna stvar! Anna Czerwińska -Rydel i Renata Piątkowska

Ilustrirala Kasia Kołodziej.

Preveo Adam Agičić.

Cijena: 17,90 e / Akcijska cijena: 14,30 e

Knjiga se može naručiti u web trgovini Srednje Europe https://srednja-europa.hr/proizvod/moja-su-prava-vazna-stvar/